coffee

Ekologický koncept dizajnu nového varenia kávy

Podľa ICO (International Coffe Organization), svetová ročná spotreba kávy môže celkovo dosiahnuť 150,2 miliónov vriec (každé vrece váži 60 kg). Napriek tomu, menej ako 1% z celého zrna je spotrebované v šálke kávy. Takto dochádza k plytvaniu miliónov ton živín bohatých na biomasy. Ako využiť túto nevyužitú energiu?

1 (1)

Kávovar HIFA skúma túto otázku v ďalekej forme rozumného spotrebiča, ktorý uznáva udržateľnosť a konečnú spotrebu užívateľa. Ale ako? Dôvod Vás môže prekvapiť… HUBY!

 

2

 

 

Pomletá káva je znovu použiteľná, vďaka ľahkému prenosu materiálu do druhej časti spotrebiča, kde sa pestujú huby, ktoré môžete neskôr použiť na varenie. Dizajnérmi sú Adrián Pérez a Mauricio Carvajal.

3 (1)

HIFA dizajn zaisťuje optimálne podmienky tmy a vlhkosti, tak isto ako vynikajúce infúzne nádoby pre varenie kávy, založené na francúzskych princípoch.Dvojitá stena tela nádoby znižuje odvod tepla, teda udržuje kávu dlhšie horúcu.

 

4 (1)

5

 

 

V tom istom čase, kávové usadeniny sa ukladajú v nižších častiach, pripravené na očkovanie. Keď sa podhubie začne šíriť cez kávovú usadeninu, je čas pridať trochu vody a čakať pár dní, kým Vám vyrastú huby vynikajúcej kvality.

 

7

8

9

10

11

12

HIFA

6
Zdroj, obrázky: yankodesign